Apr 26, 2010

Pendidikan Seks

Pendidikan Seks bukanla satu isu baru tp ak sja ja ak bincangkan sbb isu ni da kembali hot kt surat khabar...
Persoalannya, perlu atau tidak..??

Bg sesetengah org, terutamanya golongan ibu bapa sememangnya membangkang habis-habisan. Perkataan “seks” sngt sensitip bg masyarakat Malaysia..nak bncang ttgseks pon dianggap x elok apatah lg nak ajar pasal seks kt sekolah kan..membiarkan anak2 mereka belajar ttg seks di skolah dianggap sbgai suatu penghinaan dan sgt membimbangkan kerana mereka khuatir anak2 mereka akan lbih terpengaruh utk melakukan seks...

Ada jga yg bersetuju..pendidikan seks diyakini mereka sbgai satu method utk anak2 mereka lbih memahami tentang seks dan mudaratnya terhadap diri sendiri, pasangan dan keluarga dan seterusnya mampu utk berfikir dgn lbih matang utk menghindarkan seks.

Bg aku plak, mmg la ak x stuju..!!
Musuh Islam pastinya tersenyum lebar klu kita masyarakat Islam Malaysia menerima pendidikan seks kerana sjak dr dlu lg mereka cuba melemahkan Islam dgn menggunakan seks..cntohnya meletakkan msg seks dlm media..dan cara paling mudah ialah dgn meletakkan msg2 seks ni kt dlm crta kanak2..

kartun disney

Mempengaruhi kanak2 lebih mudah krana mereka menerima shja apa yg mereka lihat..cara ini bleh dikatakan paling berkesan utk menghancurkan sesebuah negara islam kerana kanak2 membesar dgn pengaruh seks yg kuat ni la jgak yg akan membentuk negara kita nnt..


Tergelak aku bila terbaca kt suatu site yg mengatakan x perlu rsau anak2 bereksperimen melakukan seks setelah mendapat pengetahuan seks kerana meraka juga diajar ttg keburukan seks. Hujahnya lagi : Pelajar juga diajar tentang tenaga elektrik, tetapi tiada pun yang bereksperimen dengan perkara ini dengan cara yang boleh memudaratkan mereka. Ini kerana mereka bukan sahaja diajar tentang tenaga elektrik dan kegunaannya, tetapi juga tentang potensinya untuk mendatangkan mudarat.

Apa kejadahnya bandingkan Seks & Elektrik..??..ada ka org bernafsu ngn elektrik..?? Seks yg didorong oleh nafsu yg ada dlm diri kita x mungkin sama ngn sbjek elektrik...??!! Seks x perlukan kta buat ulangkaji, hadiri tuisyen dan sbgainya..ckup hnya dgn hasutan syaitan..ditambah plak ngn pengetahuan ttg seks...mereka yg lemah pegangan agama pasti terjebak..



sumber : http://iptb.forumotion.com

CUba kta pkir sat..cmna kanak2 yg suci hati dan fikirannya bleh jd smpai cmni skali..x mustahil slah satu sbbnya ialah drpd pengetahuan seks yg diperoleh..



Gesaan utk menerapkan pendidikan seks dilakukan utk mengurangkan masalah pembuangan anak...Mungkin masalah ni bleh berkurang kerana pengetahuan ttg cara mengelakkan hamil lbih mendalam..cntohnya penggunaan kondom, spermisid, ubat cegah hamil..

Tp masalahnya adakah masalah seks bebas itu sendiri berkurang? OK ke klu masalah buang anak berkurang dan masalah seks bebas trus berleluasa..?? Jadi, pendidikan seks ni hanya utk elakkan hamil..??

Adakah kita kta tunduk dgn kehendak seks??

Tunduk dgn kehendak musuh Islam??

Tunduk dgn kehendak syaitan??


Teringat aku psal tindakan nk memberikan kondom percuma kpada penghidap AIDS..nak elakkan AIDS tp biarkan seks bebas tu berlaku..siap bg kondom percuma lg..!!


Pada pendapat ak...masalah pendidikan seks dia sekolah ni perlu merujuk dan mengikut panduan yg telah sedia ada dlm ISLAM.
.
ISLAM ITU LENGKAP..!! Xda suatu pon perkara yg xbleh diselesaikan dgn cara ISLAM..
Dalam Islam sendiri ada panduan yg kukuh ttg seks, cntohnya secara ringkas :

- menjaga kehormatan diri
- menjauhi pergaulan bebas kerana pergaulan bebas antara lelaki dan wanita boleh menimbulkan fitnah
- menjauhi zina atau melacur.
- Islam menganjurkan perkahwinan utk menghalalkan antara lelaki dan perempuan
- mengamalkan hukum Islam mempunyai peraturan lengkap dan adil dalam segala aspek kehidupan umat manusia.

Sepatutnya pengetahuan seks perlu diajar oleh ibu bapa sendiri.. Tetapi klu nk ajar ttg seks di sekolah, ak rsa baik diterapkan melalui subjek PENDIDIKAN ISLAM. Melalui cara ni kta mgkin bleh terangkan seks mengikut cara ISLAM sperti point kt atas tu. Penerangan ttg azab2 utk org yg berzina pula dpt menimbulkan gerun utk melakukan seks..

KEsimpulannya, masalah2 yg berkaitan dgn seks ni sebenarnya perlu berpaksikan pengukuhan pendidikan agama dan moral secara lebih mendalam. Pegangan teguh kepada amalan agama dan nilai moral yang tinggi akan mencegah remaja daripada terpengaruh dengan gejala seks bebas yang menjadi punca utama peningkatan kes buang bayi, rogol dan sebagainya.

Mgkin ada yg mempunyai pendapat berbeza..klu ada suarakanla..kta kongsi bersama

*mintak maap sbb ltak gamba yg x agak x senonoh..hmmm

Apr 23, 2010

CAbut-Cabut Ada Tuah



WWWWiiiiiiiwwwwwiiiiiiiiiiiiittttttttttttt...!!!




Drpd ak dok cabut bulu hidung & bulu ketiak x abih, ak amik keputusan mendadak utk mnge-join-kan diri ini dlm CABUTAN BERTUAH VERSI XDA PERASAAN.....

Ak pon x paham apa motifnya minah ni buat cabutan bertuah...versi xda perasaan plak tu..mksdnya dia xda perasaan pon perabih duit utk bg hadiah mahal2 kt ak.....yiihahaaaa..ni yg srnok ni..



Sapa2 yg join cabutan bertuah ni, x payah la nak berharap sgt sbb memang dia nak bg kt ak...hehehehe..kan3..btoi kan..hang x payah pkir panjang2..angguk kepala ja..

harap2 dpt keta honda civic sebijik...

Apr 22, 2010

PaNaS

Setelah puas memanjatkan diri ke atas gunung dan melenguhkan badan sendiri, tiada tempat lain dituju selain UMP-GAMBANG...

Kesejukan kt atas gunung yg diangarkan 16oC ditinggalkan utk dok kt UMP yg hangatnya mencecah 35oC.......hujan plak x trun2 hampir sbulan...

Lagi la panas org2 yg ak panaskan ngn lawak2 bodo dan perangai pelik2 aku ni..

Haih da la terik gila, panas, lg mau tambah panas bg mendidih hati dan jiwa raga org...




Da panas2 & mendidih hati org, bleh plak ak main2 lg :

Aku : hang paneh ngn ak??

Bdak Panas : ye r..panas ati gua neh..buat lawak bodo x agak..!!

Aku : ok2..rlex.. ON PANAS ke 33738..best wooo

APa daaa..mntak maap pon x..lg mau kasi panas...hahhaaha....

Alhamdulillah..hujan da turun kt UMP hari ni membekalkan kesejukkan yg diidam2kan oleh umat manusia kt UMP ni... dan harap2nya smua hati2 yg panas kt aku pon turut sejuk..

Aku xda pon niat nak bengangkan or berkasar or buat sesapa terasa...ak xtaula kan sapa yg panas ngn ak, yg terasa ngn ak, yg geram ngn ak..jd ak mohon maap bebanyak kepada smua....isk3.. Maafkanla diriku yg khilaf ini....

Dan bgusla kiranya siapa2 yg sudi doakan ak cemerlang dlm menghadapi final exam...

Ak doakan smua cemerlang..kta cemerlang bersama..!!



Apr 20, 2010

Lenguhkan Sendi2 dan Otot2 Anda

Haalluu everybody..skali lg ak tgglkan blog bersawang..sori2

Ok..aku mau crita skit psal kegiatan2 melenguhkan sendi dan otot..da xda keja la tu....tiga gunung telah didaki iaitu BRINCHANG, IRAU & BEREMBUN, 2-4 APRIL.......agak outdated...
awl2 lg bebudak ni da upload kt dlm fesbuk..haih, awt ak lmbt sgt..??heh..aku mana la ada fesbuk..!!

Ok..x pyah byk ckp..ni gambonya

bdak2 sindrom mau panjat gunung..



puncak berinchang..!!




jmpa geng bdak2 sindrom lain..woohoo

puncak irau..!!

ni kt mana ni..awt ak rsa cm x pnah smpai..??
mantop..!!

peh..mcm dlm lord of the ring

kt puncak Berembun xda gmbo coz gambo huduh..x lyak msuk blog ak..wahhahaha..

"x best la nek gunung kali ni..senior sruh bawak byk barang..berat beg.."

Ayat sapa ni...!!! Aiiiyaaa ley me kaochou aaaa..!!

Klu xmau bawak beg berat, x pyah masuk utan dan pergila anda berjalan kt town ke, kt taman ke..mmg xda org bwak haversack pon..kecuali bdak2 sindrom (Kojack et al, 2010)

OK..tamat..Assalamualaikum

Mar 29, 2010

GiLa MeroyaN

Gila meroyan...seringkali kta mendengar perkataan ini disebut dikalangan teman2, bahkan diri sendiri pon slalu menyebutnya..!! Apa yg bestnya psal gila meroyan ni..??knapa smua org berebut2 nak sebut gila meroyan..??

Apa kejadahnya gila meroyan..??!!

Adakah gila meroyan itu berasal dr nma org??tokoh mungkin??
Mungkin dr Ahmad Meroyan bin Ahmad Berkoyan-koyan...disebabkan mamat bernama Ahmad Meroyan ni jd gila, maka lahirlah istilah GILA MEROYAN..gitu..?? HEH..!! SALAh..!!


Utk mengupas isu ini, bersama saya Kojack de Alloohaa di AllOoHaa PreSs...bersama kta membincangkan isu yg x sudah2 ini..
(Amacam intro ak?? Ok x?? Hahaha..xpa2 kta truskan sja)



Apakah sebenarnya yg dimaksudkan dgn gila meroyan???? GILA MEROYAN adalah gangguan perasaan atau jiwa yang serius dialami wanita sewaktu atau selepas berpantang.

1. Postpartum Blues - jenis ini sering dialami, ia bersifat ringan dan kebanyakannya pulih sendiri tanpa rawatan
2. Penyakit kemurungan - kebanyakkannya memerlukan perhatian dan rawatan segera
3. Psikosis - boleh berlaku jika kemurungan tidak dirawat (ni la Gila meroyan)





Diperingkat ke-3, gila meroyan, si ibu mempunyai kepercayaan bahawa bayinya cacat, nazak, syaitan atau sebaliknya dan juga mendengar bisikan menyuruh mencederakan diri atau membunuh bayinya.

Ish3..serius ni..baby-baby sekalian..!! selamatkan diri anda..!!


85% wanita slpas bersalin mengalami gangguan perasaan tetapi..!!
10% drpd wanita tersebut boleh mengalami gangguan perasaan yg teruk..!! gila meroyan..waaarrrggghhh tolong..!!


Utk mengelak dr terkena gila meroyan ni, org sekeliling cntohnya suami kna amik berat dan tgok perubahan isteri supaya x melarat..

Ptutla dlu Opah ak slamber ja cepuk ak bila ak sebut gila meroyan...pantang gitu..x bleh sbut..besa la org tua2 kan... Ak rsa cm nk cepuk blik tp x cepuk la..hehehe


Kesimpulannya..jgn memandai & sesuka ati nak sebut suatu perkataan tu klu xtau mksdnya... mana tau bleh bawa maksud plik cm “diriku bongok” dan “mak mentuaku huduh” atau “kekasihku biol” ... haaa sendiri jgak yg susah nnt..

Mar 26, 2010

Nyah kau dr Sini..!!

Assalamualaikum.......

Hari ini dlm sejarah..pelajar2 UMP kecoh membicarakan ttg ISU PELAJAR THUN AKHIR(tahun 4) UMP KENA TGGL KT LUAR..!! Ni smua kerana intake baru yg akan dtg x lama lg,..dikatakan sgt ramai & hostel UMP x mampu tggung smua student.

UMP bleh diibaratkan mcm org nak kawen dua tp x ckup duit..haih,,,Nak amik student bebyk tp x ckup hostel...Namun demi menyahut seruan kerajaan..UMP kena buat cmtu jgak la, tp jgn la jdkan bdak thun 4 mgsa...!!!!


Dlm isu ni da tentu la ak terlibat skali coz sem dpan ak thun 4..Dgn bebanan project & study sem dpan, ak x rsa smua student thun 4 ni bleh tggung..menderita wooo.. Bdak2 meki ngn letrik lg la truk..hostel kt UMP Pekan sna da la x siap lg..


Cmna nk dpt gold medal utk PSM kan klu cmni..kna ulang alik ke UMP..x ckup masa..mana plak nk cari umah..duit PT mst x ckup..sesak..!!

Kemungkinan akibat dr msalah ni,ada yg kebulur,result jatuh merudum..hidup merana, hancur berkecai masa depan...ha amik kau..!! haha

Pihak universiti sptutnya membangunkan student, bkn menambah bebanan yg beratnya bleh membuatkan student terjelepuk jatuh..

Well mmg la universiti lain kebyakkannya da gna sistem cmni tp UMP perlu buat berperingkat2, kaji kesannya dlu, gna pendekatan sesuai cntohnya sruh bdak slain final year yg xda beban sgt tu dok luar..cntoh je la kan,...

Hasil drpd talk ngn DEKAN JHEPA & NC kul 8.15 td..ktanya bdak thun 4 plak diutamakan utk stay kt hostel...harap2nya btol2 la..bknnya skadar nk sdapkan ati student yg tgh bengang ni..


Stiap yg bruk, ada baiknya...mna tau dgn dok luar ni, bdak ump akan lebih matang, kuat, hebat, mantop dan cekang serta maju ke hadapan..tp x smua org mmpu tggung..lg2 pmpuan, da la xda transport..cmna nak ulang alik ke UMP..jalan kaki?? Nek bas..?? peh..bleh lunyai dibuatnya

Apa2 pon..ak ttp x stuju bdak tahun 4 kna dok luar..bangkang sekeras2nya..huuaaaarrggghh..!!

Mar 3, 2010

URP..!! BeSt..!!


Assalamualaikum.... rmai jgak dok update psal PSM@URP..!! ak pn mstla xmau tertggl..
Agak ilmiah post ak kali ni..yolah kan..slalunya dok mengarut ja...


PSM = PROJEK SARJANA MUDA
URP = UNDERGRADUATE RESEARCH PROJECT


Tajuk research ak ialaaaaahhh...

BIOSORPTION OF FERRUM FROM INDUSTRIAL WASTEWATER BY USING IPOMOEA AQUATICA..

Ya ya ya...ak tau rmai yg x paham..chewaahh..meh ak terang serba sdikit


Secara ringkasnya..ak nk buang FERRUM dr wastewater kilang sna tu dgn guna ipomoea aquatica...


FERRUM= ZAT BESI haaa sapa nak kuat, nak zat besi byk..mnum la wastewater...

haaaa..kepala tengkorak hg..!!!

ZAT BESI ni klu byk dlm bdan bleh sbbkan mcm2 penyakit MAUT...cntohnya Alzheimer, Parkinson, movement disorder & mcm2 lg la...

Agaknya sapa2 yg tgn dia x reti dok diam tu..terketar-ketar, mgkin sbb byk sgt kndungan zat besi dlm bdan..hahaha


IPOMOEA AQUATICA =

KANGKUNG

yaaa kangkung..nma saintifik sdap ja kan,IPOMOEA AQUATICA..nma besa plak KANGKUNG..heh.. cm kurang best sbb lbih kurang cm KANGKANG and KINGKONG...


SO amacam...?? nmpk cm senang ja kan..?
tp ni la yg buat ak x lena tdoq 2,3 mggu ni.. buak goni saloh, buak gotu salah..gano lg kawe nok buak...??

tp apa2 pon URP ni best..!! woohhooo...!!!

Akhir kata...gud luck utk smua yg tgh dok buat proposal, research, thesis & sebagainya...

Feb 23, 2010

MAKAN LUAR

Yaaaahhaaaa...!! ak da kembali..laptop ak x demam da..selsema pon x..

OK...MAKAN LUAR..apa tu..?? bkn ak nk cta ak p mkn kt luar..apa kejadahnya kan nk cta smua tu..

MAKAN LUAR can be describe as CURANG..!!!!!!! ak post psal ni bknnya apa..Byk brita psal ni ak baca kt muka depan METRO..takut la ak..ee


Salah satunya....


Sorg laki bru pulang dr keja telah membeli kek utk besday isterinya yg ke-31..tp msa smpai kt umah dia ternmpk isteri dia msuk keta nk kuar rumah..


Disebabkan rsa x sdap ati, si suami follow keta isteri smpai 80km..dan akhirnya dpat melihat dgn jelas perbuatan curang isterinya dgn sorg laki bukan islam. Isterinya ditgkap berkhalwat oleh Jaips di sbuah hotel kt KANGAR...

Haih..niat si suami nk buat suprise utk besday isteri..alih2 isteri yg bg suprise kt suami..


“Saya kaku sebentar melihat kelibat isteri bersama lelaki lain dalam bilik hotel itu. Kami mempunyai dua anak perempuan berusia dua dan enam tahun hasil perkongsian hidup sejak lapan tahun lalu,” katanya sambil menunjukkan kek buah bernilai RM35 yang dibelinya untuk isteri kepada petugas media di sini.

Sedih & Sayu serta PiLu ak usha laki tu pegang kek besday utk bini dia...isk3 ada anak kecik lg tu..


ISH3..kesian dia..hancur hati..luluh menjadi keping2...

Betapi keji & hina si isteri yg sggup mencari laki lain utk SEKS....!!!!!!!!!!

Mmg berderau darah & meremang bulu roma ak bca brita2 cmni..hiii.. Mintak2 dijauhkan la ak dr pmpuan2 mcm ni..

Klu dipkirkan blik..kta tgok sni sna org frust sbb balak or awek curg..x pyah la nk briya2 frust menoonggeng..xda pekdah lgsg..untg sesen pon x..rugi lg ada la...

lbih baik dia curg msa bercinta drpd curg msa da kawen...sekurg2 nya kta tau yg dia tu x setia..xda ciri2 utk jd isteri or suami yg baik gitu..

AK doakan jgak kawan2 ak smua dijauhkan dr teman yg x setia cm pmpuan tu...

Feb 1, 2010

RiSe & ShiNe


HHmmmm..betapa sdihnya hati ini bila dia lgsg x melayan ak...

Ak tny dia diam...ak belai2..ak usap2..dia lgsg x memberi reaksi...


Keliru..hiba..kuciwa..dan tertny-tny jgak aku akan apa salahku padanya...isk3

Ak tekan..ak tpuk2..xda reaksi..huuwaaarrggghhhh..


“Apa salahku padamu..?? Smpai ati kau buat aku cmni..ak syg padamu spenuh ati..wlupon kau x pernah ku nikahi..ku anggap dirimu sprti isteri ku.. huuuuuhuuuuuu"


Jgnla seksa jiwa ragaku ini....!! Aku pujuk gila2..dia xmau jgak..haih



Ni la dia bndanya yg majuk lama gila ngn ak...seminggu lbih

Seminggu ak try repair..godam sna, godam sni..format sna format sni... tp xbleh jgak.. rsau ak ingt hard disk corrupt..


AK tny sna, tny sni..last2 cikgu gak bantu..tu pon 2, 3 kali godam n format..bru ok.. makasih ya cikgu..h

Ni tgh dlm recovery lg ni..x bpa ok lg..

SOri la kawan2..ni la sbbnya ak x bleh nk update blog..haha..

ALASAN BAIKPuNYa kan


SKrg ni tiap2 ari bla on lptop ak sbut..RISE & SHINE..!! wooohhooo(pujuk blik)

Jan 14, 2010

AllOoHaa PreSs DINODAI..??!!

Assalamualaikum....

betapa geramnya ak arini..!!

NAk tau sbb apa?? Crtanya cmni..lpas maghrib td ak bukak la google, gatai2 tgn try la tny kt pakcik google apa yg dia bleh cari ngn perkataan alloohaa press



Berbekalkan hny 2 saat pakcik google trus menjawab...
Setelah ku amati, x ku sangka langsung..nma blog ak telah dinodai..!!
hgpa tgok la search result ni :

klik utk tumbesaran



Kurg ajar..!! sjak bila plak blog ak tunjuk gambar2 lucah ni..!! Tak mugkin kebetulan sbb tulisan nma blog ak tu sejibik sma ngn nma web lucah neh.. cmni.. AllOoHaa PreSs..A,O,H,P & S huruf besar..

EEEE..klu ak jmpa bdak yg buat web lucah ni mmg ak lempang 36 kali bersempena ngn post ak yg ke-36 ni..!! (skit ja post ak..hehe)



Web psal apa ntah..ada lgu apa bnda smua la.. KeLiWoN tu salah satu tjuk post ak psal hantu..tulisan dia pun sejibik.. nk tgok post tu klik ni : AllOoHaa PreSs KeLiWoN
DUA2 web ni dr indonesia

Adoyaaiii..apa semua ni..??!! Haih geram btoi..Ak dok pikiaq nma utk blog ak, tetiba plak ada org ltak kt web lucah..!!

Astaghfirullah Al-azim...bruknya perangai..

heran la ak..benda ni biasa & slalu jd ke??
hgpa smua pnah kena x??
Apa kata hgpa try jgak tny kt pakcik google

aaaaaarrrgghh sdah la..bek ak p makan utk lpaskan geram..huh

Jan 11, 2010

KUAT..??

Lelaki adalah manusia yg dijadikan kuat dr pelbagai segi dan mempunyai pelbagai kelebihan, cntohnya kelebihan dr segi kepimpinan, pemikiran & len2...

tapi ada yg memilih utk menolak semua tu..ish3..teghuk bebenor


GEJALA MAK NYAH...!!! Yaa itulah dia yg ak nk sembangkan skit ngn hgpa smua..

Bleh dikatakan MAk NYAh(Spesis slain prempuan & Lelaki) sprti dah dihukum didunia..yela kan mereka dikeji, dimaki dan dianggap sbgai smpah.. Tpi mreka rlex ja..Tabah..!! YEla kan lelaki tu kuat..haha..


Dan kita mmg bleh bezakan maknyah dgn mudah kerna kebanyakan mak nyah terserlah ciri2 kelakiannya cntohnya berbadan tegap..!! tgan ketul2, bdan mcm bouncer.... OK x pyah ckp bebyk, tgok ni :

klu kna lempang ngn dia ni bleh bengong 3,4 hari..seramnya


Ternyata mereka hnya membuatkan diri mereka jd lebih huduh..tapi itu la mereka nak sngt..haih..

OK smua ikut sy ye..

1,2 UUwwwweeeeeeeekkk

1,2 UUwwwweeeeeeeekkk

1,2 UUwwwweeeeeeeekkk
muntah hijau dibuatnya


Tp cm besa..teknologi makin maju dan hasilnya laki bleh tukar jd pmpuan smpai mcm ni skali :



Seriously dia ni mmg MAK NYAH..!! Nama dia NOng Poy..!!

Bygkan kLu smua mak nyah mcm ni, mmg bahaya..silap hari bulan boleh terkawen ngn MAK NYAH..hiii xmaula ak..

Selamat la laki yg nak jd mak nyah kebanyakannya x kaya..klu x smua da pgi buat operation..



Lelaki mmg secara fitrahnya kuat tp ternyata laki yg jd mak nyah ni sgt lemah..!! mudah digoda syaitan utk mengikut nafsu mereka sndiri..!!

Kepada sesiapa yg ada niat nak jd mak nyah, udah2 la..

APA YG KTA ADA & APA YG KTA DAPAT SEMEMANGNYA DA CKUP & TERBAIK UTK DIRI SENDIRI


Jan 7, 2010

PAK GUARD BERLELUASA

PAK GUARD BERLELUASA..!! PAK GUARD BERLELUASA..!! DGr mcm wabak la plak..

Akan tetapi ini la kenyataannya, pg ptg siang malam asyik nmpk muka pak guard & mak guard ja kt UMP ni..Wat operasi dr awl2 pg lagi..p mana2 pon mst nmpk PAK GUARD N THE GANG..Sgguh aktif disitu..


Hasil siasatan dan maklumat dr sumber yg dipercayai, pak Guard ni mencari kesalahan sprti :

KESALAHAN UTAMA – xda sticker knderaan UMP..!!

KESALAHAN LAIN –mcm besa la, x pkai helmet, kad matrix & sbgainya..

Bleh dikatakan perkara ini membawa seribu kebimbangan terhadap student UMP....!! lg2 kpda mereka yg ada kenderaan x bersticker..ish3


YANG ak rsa kagum tu...bila kena tahan ngn pak guard, lidah masing2 jd pnjg

Mksdnya masing2 jd terer menipu la..

Pak GuaRd : ni mana sticker..?? klu xda meh sni kad matrix..kna kompuan ni..

Budak : ADA2, sy lupa nk tmpal..kad matrix plak x bwak..sy blik p amik ya..

Pak GuaRd : ok p cpat

Pastu mmg haram x dtg blik da..woohoo selamat..!!


DA ramai yg kna kompuan yg besanya RM50 bg satu kesalahan..!! ISh Bhya btoi la..!! Oh, trasa diriku terpenjara..trasa cm dduk kt dlm kem PLKN ja(tp ak x pnah p PLKN pon)..!!

AdoYaaii PAK GUARD ni, time depa rajin mmg kalah POLIS ngn JPJ...!!


Pesanan ak kpda bebudak UMP sekalian.. BERHATI2 la kerna sdikit kesalahan bleh membawa padah...!!! wwuuuuuuuuuuu

JGN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGI PAK GUARD..

Jan 2, 2010

KoMpaUN..!!!

Salam semua..ni la 1st entry ak utk thun 2010..insyaallah thun ni lg byk entry drpd thun lpas..ak mlas skit thun 2009..2010 ni thun rajin bg ak..wahaha

Hari ak mau crta skit pasal satu brita.........jeng..jeng..jeng..!!

YAA...kompaun RM500 dikenakan kpda peniaga yg x tutup AURAT kt KOTA BHARU... Seramai 15 org peniaga kt Wakaf Che Yeh kna kompuan RM500...klu x silap ak laaa


Ak baca brita ni kt KOSMO! 21/12/09


Ak mmg ska bca srat khabar lama..2 psal la outdated skit..x up to date lgsg..apa daaa

HHUuuiii..RM500 tuuu..byk..!! bek la patuh.. tp bkn bermaksud patuh kpda pekeliling tu tp patuh kpda Allah s.w.t..tu..




Tp disbbkan ssh sngt nak patuh kpda Allah s.w.t tindakan manusia adalah sngt diperlukan..cntohnya cm tindakan kompaun ni la.. Klu stakat nasihat ja besanya xda kesan pon..skit ja yg dgr..


Antara kesalahan2nya ialah x pkai tudung kepala, pkai t-shirt lengan pendek dan ketat serta seluar panjang ketat. Tindakan diambil slpas ramai peniaga n pekerja x patuhi pekeliling Arahan Mematuhi Etika Berpakaian yg telah dikeluarkan sblm ni..


Syabas kpda Jabatan Pembangunan Islam MPKB-BRI yg bersungguh2 dlm menunaikan tanggungjawab.. Wlau cmna pon da jd tanggungjawab kta smua sbg sorg muslim utk mengajak kpada kebaikan & mencegah keburukan..


Cm satu kesilapan yg besa la plak bg pmpuan menganggap aurat tu hnya rambut..tu pasal la tudung pkai tp yg lain ketat sna ketat sni cm sarung betik..


Sorg apek kt stesen bus Parit Buntar Ah Lian(bru knal) ckp kt ak, “haiyaa sikalang melayu pon mau seksi2 woo..sy pny jantung pon ada terkejut woo..apa psal hah”


Ak yg agak malu disitu pon ckp la, “allaa apek..skrg ni 1MALAYSIA, melayu cina sma sja la..seksi woo..”haha..pastu ak pon blah sbb bus da smpai..

Itulah dia brita tak terkini di AllOoHaa PreSs... Xda diskriminasi ok..

Akhir kta..slamat malam