Aug 30, 2009

BaZaaR..? PuaSa..? SeKsi..? BanGGa..?

Alhamdullilah hari ni da msuk hari ke-9 kta berpuasa…

Mggu lpas ada sorg mmbr smbg ngn ak & ckp cmni "ko kne pgi dowh bazaar UMP..da len da skrg ni, x mcm thun lpas..stylo la..best..bla..bla..bla" , cmtu la lbih kurg….

Ak pon excited nak pi BAZAAR RAMADHAN UMP lpas dgr bdak tu ckp...Semalam, ak pi bazaar tu ngn bdak2 umah ak....excited coz 1st time dlm bulan posa pi bazaar ni…alangkah gUmbirAnya..!! ahahahaaa

Tpi bila da smpai,tgok kiri, tgok kanan..sma ja..!! apa yg stylo..?? ada la skit2 perubahan kot…

AKAN TATAPI..!!

Satu bnda yg x pnah berubah ialaaaahhh….pengunjung2nya.. kt mana sja ak tgok, kiri,kanan,depan belakang, kecuali atas ngn bawah ada sja pmpuan2 yg pkai seksi2 bju ketat2, seluar ketat2, dedah2 sna,dedah2 sni

klu 2,3 org ja xda la kesan sngt tp berlonggok2…peerrrggghhh..slumber ja berjalan dgn bgganya dgn outfit dan pesen terkini yg seksi..!!

Adoyaaaiii…ni yg malas pi bazaar ni(cheewwaaaahhh)…btoi la kan, ak x nak la posa ak ni skadar PUASA UMUM sja(sekadar menahan perut dan kemaluan drpd kehendak syahwat)


hiasan ja ni..x tipu

Ada jgak ak ternmpak(“ter” mmbwa mksd x sengaja ya..heh) pmpuan2 yg dlunya msa bulan2 lain pkai tudung tp smlm msa kt bazaar x pakai tudung..

aik..!!, slalunya org akan try utk jd lbih baik msa di bulan ramadhan ni tp ini da terbalik..!! Ditambah plak ngn berlambak2 kapel2 yg berkepit2……

Adoi la..AKAI ADA KA..??(ada akal ke x..??)....bgga ka bila buat smua tu… tmpat bg org yg bgga dlm melakukan dosa ialah……. Pkirla sndiri jawapannya..!!

Msa bulan posa ni jom kita cba2 tggalkan amalan2 buruk n memperbaiki diri,..mna tau msa bulan posa ni terdtik hati kita utk mngekalkan perubahan yg baik tu…. MERDEKAkan la diri kita dr amalan2 yg buruk...

So, geng2 umah ak pon fed up dan buat keputusan utk beli makanan kt kafe ja (baik2 bdak umah ak ni..hehehe)... ..haha....KAFE gak yg terbaik..

Aku beli la jgak rojak ayam utk x mengecewakan diri sndiri lpas ssh payah nak pi ke bazaar tu(ssh ka..??ntahla)....

akhir kata, selamat menyambut hari kemerdekaan & selamat menjalani ibadah puasa

Aug 27, 2009

KeLiWoN...!!!

HANTUUUU…!! Disebabkan bulan puasa ni xda hantu so ak nak crta psal hantu skit..

Hgpa pnah jmpa@tengok hantu..?? best x..??haha

OK..dr hari ke hari ada ja crta hntu dan jin yg kta dengar…... dulu pnah jgak kacau bilau kmpg ak sbb bnda2 cmni… hasil drpd amalan2 ilmu terlarang mcm ilmu hitam & sihir.. ish3 apa da..blaja cara buat roti canai ke, roti jala ke, kuih baulu ke lgi bgus..

Kt m’sia ckup popular and femes dgn PONTIANAK, POCONG,HANTU RAYA & macam2 lgi la..

huuuuuuuu..pontianak...!!

Tp yang ak rsa plik sngt..knapa spesis2 hantu kt MALAYSIA ni lain bebenor ngn spesis2 hantu kat negara omputih sna.. hantu pon ada bgsa2 jgak ka..??

mgkin sbb cara hidup dan amalan yg berbeda..hehe..ya la kan,,kt tmpt omputih mana ada pocong sbb mreka klu mati x kena kapan...


geng2 pocong tgh lepak2 minum kopi..??!!


Mgkin jgak ada pertalian darah antara hantu m'sia ngn hantu omputih kot..cntohnya,pontianak ngn langsuir ada bau2 bachang ngn si DRAKULA

LaGi satu, hantu omputih lbih maju sprt GHOST RIDER(nek moto harley beb..woohoo)

GHOST RIDER yg MACHO..!!

Spesis hantu y pling ak x bleh lupa plak ialaaaaaaah spesis hantu dlm crta SENARIO THE MOVIE...

WAHED menyamar jd hantu kt dlm RUMAH HANTU FUNFAIR pastu RABA pmpuan n then ngaku tak bersalah sbb peranan dia ialah HANTU TE**K..

hahahah…kurg asam keping pny WAHED…



Spesis hantu zaman baru :
Cucu : Atuk kata dlu bnyk hantu kan..pontianak la, pocong la, langsuir la tp knapa skrg ni xda pon...

Atuk : OOoohh..zaman skrg ni hantu2 tu bertukar jd manusia..tu yg ramai2 pi merompak, merogol, menyamun...smua tu hantu la tu..kui3

Cucu : .......................

Aug 23, 2009

TaK PuaSa...!!!

Umur 9 thun, ak ngn mmbr ak MADi curi2 makan popcorn yg dibeli masa bazaar sehari sblum tu..mkn kt pondok rahsia kami …mmg byk kali ponteng time ni..x terkira

Umur 10 thun, kna tempeleng ngn tok siak sbb minum air mineral masjid msa pkul 3ptg..time tu ak ngn DEN, MADI and JOLEN..


Umur 11 thun, pgi menjala ikan ngn mmbr2 pastu trus bakar ikan yg kami dpat n then makan la..minum plak air buah nyoq(buah kelapa la) …peerrgghh sdap gila..time bulan lain xda la sdap mna pon..

Umur 12 thun, curik2 bawak nasi ngn lauk sahur ke pondok rahsia…kenduri la ak ngn mmbr2 di tghari pada bulan puasa..hahaha.. tp malangnya kena tgkap dgn mak MADI.... wat segan ja..kih3

MAK MADI : apa la hgpa ni..da bsaq pon xmau nak posa lgi..bdak kcik umur 6 thun pon bleh posa pnuh..!!! hiii..!!

JOLEN : eleh kami masa umur 6 thun pon posa pnuh jgak..

MAK MADI : ooo..menjawab.. ak lempang satgi naya ja..!!


UMur 13 thun, bantai tembikai yg Pak Ngah YOB tanam kt batas2 bendang(sawah) dia…..Adooiii..da la x puasa pastu makan bnda curi plak tu…tp msa Hari Raya kmi da mintak maap n mintak halalkan tembikai tu skali..

Pak NgaH YOB kta, “ooo..klu cmtu tembikai y hgpa mkan tu kira duit raya la..dah2.. ak xmau bg duit raya..hahahaha” Pak Ngah YOB ni klu gelak sampai hujung kmpung pon bleh dgr..


UMur 14..haa apa..?? time ni ak da posa pnoh la…mklumla la da baligh..da gagah, matang, bijak dan perkasa serta mcm2 lgi la…haha..Da tahu pkir..!!

BDak2 laki bila da bsar akan posa pnuh tp pmpuan msa kcik ja pnuh..da bsar konfem x pnuh..kan3..

Tp ada gak y da bsar pon x reti2 nak puasa…hiii Buat malu ja kt mak bapak, kt org rmai dan y pling pnting skali malu kpda Allah s.w.t


oit..oit..x puasa..!! slumber je mkan2 smbil senyum2..!!


Ok la, last skali jom jalani ibadah puasa dgn sebaik2nya…

MALAM NI AK N DA GENG NAK BUKAK POSA NGN SIAKAP BAKAR..!!wwoooohhooooo

Aug 21, 2009

RaMadhaN MenJeLma


Msuk sja maghrib td, maka tiba la kita smua di bulan ramadhan…yeah..!!

InsyaAllah..ak n mmbr2 smua akan posa pnuh, kpda pmpuan2 smua nnt cepat2 ganti posa..mklumla hgpa x bleh posa pnoh..kan3..yang lpas2 tu da ganti..??..hehehe

Bila BULAN PUASA ja slalu org ckp “jom la kta bca al-Quran..blan posa ni wei ".. “jgn mrah2 di bulan posa ni,,x elok..jgn itu..jgn ini”

Ya mmg btol..tp x brpa tepat…Yang lbih tepat ialaaahh…..kta ptut jadikan ramadhan sbgai MEDIUM utk kta berubah menjadi muslimin dan muslimah yg lbih baik dan juga membanyakkan amal ibadah utk mendapatkan keredhaanNYA

ya la kan, bknnya time bulan posa ja kta kena byk bersabar,

bkan time bulan posa ja kta kna byk2kan amal,

bkannya time bulan posa ja kta kna mcm2 lg la…….

blan lain pon kta ptut amalkan smua tu…So,, jom rmai2 cba kekalkan amal2 kebaikan yg kta buat msa bulan posa pda bulan2 seterusnya…InsyaAllah ak pon akn improve diri ini utk jd lebih baik(chewaahh..azam ni)

Lg stu cuba la buang tabiat buruk…cntohnya kpda y suka korek-korek cium,. eeeeeeeeeeee..henti2 la..haha

Ak juga nak mntak maap kpda smua klu2 ada y bengang kat ak or ak ada wat silap kt hgpa smua.....

AK da maapkan hgpa smua x kira la salah apa2 skalipon

Yg mana x bertegur sapa, bermasam muka dan gaduh2 tu bermaaf-maafan la supaya puasa kta lbih baik dan pnuh keberkatan..xda dendam2..xda marah2..xda kutuk2..xda umpat2..xda bla..bla..bla

Byk lgi ak nak crta pasal bulan posa ni tp xpa..len kali ja la…

Akhir Kata…SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Aug 19, 2009

TAK PERLU SEBAB

Disebabkan oleh permintaan rmai, aku akan bercerita ttg bnda2 y berkaitan ngn CINTA(wwooohhoo)

Sbnrnya x ramai pon..3 org ja y mntak..haha.. xpa2 tima kasih kpda IMA, APR n JEPON sbb bg cadangan n permintaan…eleh ckp je la hgpa nak mntak pndapat ak..hahahaha

Ok, ak rsa smua org da common ngn soklan “kenapa awak mencintai saya..??” Selalunya soklan ni golongan pmpuan suka tnya kpda golongan laki..

Honestly, ak agak kurg minat bila diajukan soklan cmni.. Utk menggamatkan lagi suasana, ak da sediakan satu crita utk hgpa smua…

SAMAD & TIPAH adalah pasangan y bru sja bertunang…Satu hari mreka pgi dating dari awal pagi smpai la ke ptg…Last2 stop skjap n lpak kt tepi tasik..depa pon sembang2 la smpai satu masa tu :

TIPAH : Mad, awak cintakan saye kan..?? nape ye..??

SAMAD : Err..ssh la nak ckp…err..xpa la y pnting sya cintakan awak..

TIPAH : Alllaaaa..xkan soklan tu pon ssh sngt nak jwab..klu cmni kte tgguh la kawen..

SAMAD : OK2..sya suka suara awak..merdu sgguh..suka tgok snyuman awk..bla..bla..blaa

Utk jaga hati si TIPAH, SAMAD jwab la jgak soklan tu

HAri berganti hari shingga hari sblum perkahwinan depa…NAmun sdah ditakdirkan TIPAH eksiden msa nak p beli tonggeng ayam kt pasar malam..

TIPAH cdera parah smpai koma…x tertahan air mata SAMAD mlihat keadaan TIPAH y x berdaya lalu berkata ,

TIPAH, saya sngt cintakan awak…msa awak tny knapa saya cintakan awak mmg sya x dpat jwb..

ITu smua kerana jikalau sya cintakan awak krana suara awak yang merdu maka skrg ni sya x bleh mencintai awk krana sya x dapat mendengar suara awk

Jikalau sya mencintai awak krana senyuman maka sya x bleh mencintai awak skrg krana awk x mmpu lgsg utk tersenyum.

So,..fahamila bhawa sya ikhlas mencintai awk x kira apa2 pon

TIPAH y masih dapat mendngr luahan rasa SAMAD trus mengalirkan air mata….

HAAaaa…..CInta y tulus x memerlukan sbb krana ia lahir dari HATI….!! KLu da syg perlu ke sbb..kdg2 bnda tu dtg cmtu ja

Contohnya la kan “kenapa dia menulis gna pen..?? sbb dia rsa cm nak tulis gna pen”

So sma la “knapa awak cintakan saya..?? sbb rsa cinta saya ni terlahir dgn sndirinya dr hati..(chewaahh)

So kpada pmpuan2 x pyah la ckp “eleh laki ni mulut ja mnis,tp…………….”

Laki bermulut manis sbb pmpuan jgak y nak cmtu..kan3

HMM..pkir-pkirlaa..CINTA Y IKHLAS DAN TULUS X MEMERLUKAN SBB

NI pandangan ak la..hgpa pny pndangan xtau la cmna kan..

ADOYAII..da mcm DR. LOVE da ak ni..hahahahah

Aug 18, 2009

TERMENUNG & MERENUNG

2THUN LPAS

Udara malam tu sgguh nyaman..angin bertiup sepoi2 bhsa…ak ngn mmbr2 lpak kt tepi sungai dekat2 ngn bandar smbil nyanyi2 diiringi ngn bunyi gitar..nyanyi sakan kami malam tu..maklumla da lama x jumpa..

Jam menunjukkan pkul 12.30 tgh mlm..kelihatan sorg pmpuan berpakaian seksi berjalan depan kami..heh, sapa x knal si JOYAH,pmpuan 29thun y melampau seksinya..

Kami pon apa lgi..bersiul2 mengusik JOYAH..peewwiiiiiiiittt

JOYAH : hey..!! apa peewwiitt2 hah..??!!

PEN(mmbr ak) : Alllaaa Joyah, rlek la dlu..meh la lpak ngn kami..

JOYAH : Ish hgpa nak apa.??

LAST2 Joyah pon lepak la jgak ngn kami…tiba2 “eh hg ni sekampung ngn ak kan..??” joyah ckp kat ak..

AKU : ya la..ak la tu..awat..??

JOYAH : lama x nmpak hg..hg watpa skrg ni..??

AKU : Aku blja lg kt bla..bla..bla..

JOYAH : OOoo..watpa malam2 cmni dok lpak lgi…...hgpa smua ni blja lgi kan..hiii..Cuba la hargai masa skit..Pgi la bca buku ke, ulangkaji ke…ini x,lpak tgh2 malam cmni… Sian kt mak bapak hgpa, klu depa tgok hgpa cmni mst depa sdih..

MIJIN(mmbr ak) : Hek eleh..ada hati nak nasihat org plak..!! klu mak bapak hg hidup lgi mst lgi sdih klu tgok hg cmni..blah la…

AK ngn mmbr2 len berdekah-dekah gelakkan si JOYAH..dia pon blah dr situ dgn moral yang sngat down

Tapi makin lama....kami sedar..xda apa y salahnya pasal nasihat dia tu…y salah cuma dia seksi…bkak aurat

AK tau rmai y ada perangai cmni..ssh nak trima nasihat org, lgi2 org2 y cm si JOYAH dan yang sewaktu dgnnya..slalunya mst ayat ni kuar “eleh,ko tu lgi truk dr ak..memandai plak nak nasihat ak”

BTOI X…???

Mna kita tau org tu lgi truk or jahat dr kita..?? Cmna plak kta tntukan kebaikan seseorg..??

X semestinya seseorg y selekeh ataupon sorg y pnah wat silap atau wat bnda jahat x bleh nasihat org len…!! Ntah2 depa 2 lgi bgus or lgi mengerti ttg kehidupan(cheewaaahh)..

Dlm ISLAM..Allah s.w.t tidak membezakan darjat hamba-hambaNYA kecuali melalui IMAN dan TAQWA

Xdak sapa2 dan xda alat kat dunia ni bleh ukur IMAN dan TAQWA manusia kpda AllAh s.w.t utk menentukan seseorg tu bek atau jahat…!!!

Sebenarnya..bkan masalah bek atau jahat..!! Masalah sebenarnya ialah EGO..!! Xnak trima nasihat org lain..apatah lgi nasihat drpd org y nmpk agak jahat..


SO..MARILA BERSAMA

RENdaHkan EGO..trima kesilapan..blja la menerima nasihat org..

YANG BAIK KITA TERIMA,YANG SALAH OR BURUK KITA BETULKAN…

Aug 12, 2009

BERITA YANG MENGEJUTKAN


Assalamualaikum..agak lama ak x hapdet blog ak nih…Akhirnya dapat gak ak curi masa utk hapdet…

Hari ni ak nak habaq stu berita yang mengejutkan…!! Nak tau..?? ok bca smpai abih

Sesesungguhnya, ak membesar dgn meminati ULTRAMAN..mcm2 ultraman la..ULTRAMAN TARO, GOH, SEVEN n mcm2 lgi la..best gila usha crta ultraman

TP ak bru dpat satu berita drpd sumber2 y bleh dipercayai yang ULTRAMAN telah menjalin hubungan rapat dgn dgn team MANCHESTER UNITED..!! HUH..!! Sbb ni la ak x suka ULTRAMAN bila da besar..!!!!

Disebabkan kehilangan TEVEZ dan CRISTIANO RONALDO, MAN UTD bertindak meminta pertolongan ULTRAMAN utk menghadapi liga season ni..!!

OK, ak tau rmai y rsa plik dgn berita nih…Ak tnjukkan buktinya :



DALAM perjanjian..player MAN UTD kna tolong ULTRAMAN hapuskan raksasa..tu la psal skrg ni depa pkai baju mcm team BANTERAS RAKSASA dlm crta ULTRAMAN..





Selain itu…ULTRAMAN telah bg bantuan KUASA kt player MAN UTD masa perlawanan MALAYSIA vs MAN UTD smpai lampu kt dada depa 2 bunyi ling long ling long..depa bg full power tu..!!

Ptut la bleh menang ngn MALAYSIA..klu x konfem MALAYSIA y menang sbb ada AMRI YAHYAH..!! YEEAAArrrGGHHH..!!

KUrang asam keping btoi MAN UTD nih..ni kira men tipu jgak la ni..

Bleh plak mntak bantuan power dr ULTRAMAN


Mst ada tertanya2 apa kena-mengena ULTRAMAN ngn bola..?? terer ka depa ni men Bola..?? Haaaa…ULTRAMAN sngt terer men bola…depa bg power smpai player2 MAN UTD y lemah jd kuat..

klu hgpa nak tau ULTRAMAN ngn RAKSASA gadoh sbb bola la..raksasa x puas ati ngn kemenangan ULTRAMAN..abih raksasa buat huru-hara kt planet len sbb kalah ngn ULTRAMAN


ni gamba goalkeeper ULTRAMAN..terer woo..stakat ni bru bolos 1 gol..x mcm goalkeeper MAN UTD..anta AMRI YAHYAH pon da ckup..trus bolos 2 gol...hehe






NI plak gmbar player lagenda ULTRAMAN...mmg hebat dia ni..lbih kurg mcm MARADONA la..
Bagi geng2 ULTRAMAN dia ni kira mcm idola...hahaha


OK..ni la tindakan MAN UTD utk memastikan depa bleh bersaing...team lain cmna plak..??
TEAM len gna keupayaan sndiri ja ak rsa..hahahahahaha

Kepada penyokong2 MAN UTD... PEACE NO WAR..hahahahaha

Aug 5, 2009

KaWan,MemBeR,SaHabAt,RaKaN DLL.



SUatu hari ak berada di suatu tmpat dimana ak x knal sapa2 pon…terkial2.. nak tny org pon sgan..tgok kiri,tgok kanan..smua ak x knal….

HAA..pnah x hgpa smua alami bnda cmni…?? Apa y akan hgpa lakukan..??

Ok, ak da byk kali alami bnda cmni..masa tadika..msa sekolah..msa msuk matrik..msa msuk UMP..

Dan mcm biasa la..time2 cmni la kita kna cari kawan baru… UNTUK APA..?? supaya nnt kita xda la dok sorg2 kan..

Msa kcik2 dlu ak slalu keliru pasal mksud FRIENDSHIP..pnah jgak ak ingt

FRIENDSHIP=Kapal Peranchis(FRENCH SHIP) sbb usha movie perang dulu2.. X lama lpas 2 ak tau y FRIENDSHIP=PERSAHABATAN

Tp bila ak semakin dewasa ak paham y mengetahui mksd FRIENDSHIP x sama dgn memahami apa itu FRIENDSHIP….

Lain org lain la point of view nya kan.. bg ak FRIENDSHIP@PERSAHABATAN tu satu bnda y best…

Sbb bila kta ada kawan, mcm2 kita boleh buat…

Yolah kan dgn kawan la kita…lepak…enjoy..crta mslah..n mcm2 lgilah

Pendek kata..hidup kita lebih berkaler la bila kta ada ramai kawan…

Akan tatapi..jeng3x

Ramai kawan maka byk ragamnya….ak PALING SEDIH bila tgok kawan2 y dulunya rapat gila babas tp skrg ni lgsg x bertegur sapa…bila tny apa sebab, slalunya sbb bnda2 remeh ja..cntohnya :

BOESTAMAM : eh, ko dr mne ni..??

SAMEON: Dr pekan ler..ak pgi beli brg dgn Kassim td..

BOESTAMAM : Cish..sggup ko menduakan ak, apsal gi x ajak ak..apa pny mmbr la ko ni..arrgghh sdah..!! blah la..mlas ak nk kawan ngn org cm ko ni..!! Da la Kassim tu x ensem..ko pon sma gak x ensem..!!

ATAUPUN

SENAH : Ak ada mintak karipap y Zainab buat td..ko nak x..??ni ada lbih lg ni..

MARKONAH : Eh, ak pon ada buat karipap kn..nape ko x makan karipap ak je..nak jgak mntak kt Zainab

SENAH :Allaaaa...alang-alang ak pgi bilik dia td, ak mntak la skit..dia pon mmg nk bg..

MARKONAH : Eleh....ak tau la karipap ak tu x sedap,kcik serta x lawa.. ko klu x suka ckp je la x suka...x pasal je ak cepuk muka ko tu nnt..makan la karipap zainab tu sampai gemuk..!!Mulai hari ni kita putus kawan >@$#%^&!#....!!


Ape ke halnya la bdak2 kt atas ni..naik meghoyan ke apa..?? Perangai cm bdak2

Ak x paham la knapa sbb bnda2 remeh cmni pon nak gadoh-gadoh or bermasam muka sampai berbulan2…

Adoyai..sdih la ak bila tgok bnda2 cmni… Dari kecik smpaila besar kita tercari-cari org utk dibuat kawan tp bila kta da dapat, kta buang ja kawan tu hnya sbb bnda kecik or remeh

cOntohnya Senah ngn Markonah tu.. C’mon la…nilai friendship hgpa jauh lbih tggi drpd karipap y 3 bijik singgit pon bleh dapat tu…!!


Watpa la nk gaduh2.. Xda pekdahnya..wat segan ja org tgok..

HIiiii C’MON la..ADA AKAL FIKIRLA SENDIRI..!!(eh2 ter-EMO plak) Sapa2 y gadoh or x tegur sapa ngn mmbr tu..berbaikla smula..x payah la EGO sngt..

Kesimpulannya.. HARGAILAH KAWAN2 ANDA..HARGAILAH PERSAHABATAN..!!

Kepada kawan2 ku smua SELAMAT HARI KAWAN..ada ka hari kawan..??

APa2 la..PEACE NO WAR AND NO GADOH-GADOH



Ak terdetik nk tulis psal KAWAN ni sbb dapat friendship card..menatang apa tu..?? ni ha :

Anyway thanks to cikyana sbb bg bnda ni..dia ckp cmni “sila dtg amek frenship kad kt blog cikYana..tq” oh TERHarUnya..!! hahahaha

Sapa2 nk amik, silakan….mmg dialu-alukan amik..

Aug 1, 2009

BABI..!!

BABI OH BABI KENAPA KAU SELESEMA OI..!!

H1N1 or SELESEMA BABi mmg da lama msuk MALAYSIA.. Dan akhirnya sampai jgak penyakit ni kt UMP…beberapa org disyaki positif..!!

UMP pon da jd cm kt negara2 ARAB ..rmai y pkai PURDAH termasukla LELAKI..!!Ok2..mksud ak topeng muka la..Yang paling x bleh blah..main bola pon pkai topeng..!!


So..utk mengelak wabak H1N1 ni jd lgi truk…pihak UMP mngisytiharkan CUTI selama smggu..YIIHHAA..ARRIBAA ANDRE..HASTALABISTA BEBEH..!!


Haa..2 suara org y srnok la bila dpt cuti tp ak x rsa sronok pon sbb lpas ni mst PACK GILA BABAS ngn assignment, tutor, kuliah, project n mcm2 lgi la..adoiii



Ni la dia babi-babi 2..rlek ja bleh men bola lgi..BLASAH KANG!!


ADooOOOiiii….babi yang selesema, manusia jgak y susah hahaha… Mana la plak asalnya H1N1 ni..dari BABI-BABI SEDUNIA KAH..??? ARRGGGGHHhh..geramnya ak..

Tp kan, ada sorg minah y bru ak knal bulan lepas ckp kt ak cmni..

“ x payah la ko nk geram2 or tercari2 plak dr mana dtgnya selesema babi nih…anggap la ini sebagai peringatan drpd ALLAH s.w.t kepada seluruh umat manusia”


Btoi la apa y dia cakap 2 kan..so..beringt2la kita...