Jul 26, 2009

ALI & ABU : FiNaL EpisoDe

SEtelah berkenalan ngn awek cun lgi sexy, Ali & Abu da mula terer dalam bab2 bnda bru cm GANJA, PIL KHAYAL, MEREMPIT & macam2 lgi la
Tmpat lpak plak da x main da kt kmpg..skrg ni msti kt CLUB.. Mkin lama,makin hanyut si Ali & Abu ni…


Tapi Abu jd lgi advance sbb Ali kna dok kt asrama sbb blja kt skool Asrama penuh(episode lpas) y jauh dr rumah.. STIAP KALI CUTI JA Ali akan blik berpoya-poya ngn Abu…

Sungguh hepi dan ceria serta asyik bdak 2 org ni melayani nafsu mereka…!!

Beberapa thun kemudian..mreka abih blaja kt skool..Ali msa dlm perjalanan utk blik ke rumah dr skool da terbayang betapa hepinya dia nnt bila dpat dapat pgi berpoya2 ngn Abu.. “hii..seronoknya..Abu mmst da plan mcm2..”



Smpai ja kt rumah, Ali trus pgi umah Abu…tp Abu xda kt umah.. X lma lpas 2, Abu blik..

Ali tersenyum tgok Abu dr jauh tpi bila makin dekat plik plak rsanya… Abu blik ngn kopiah melekat kt atas kepalanya..Lgi plikla Ali rsa bila Abu ckp dia pgi msjid,..solat zuhur berjemaah..!!!!!


YAAAAAAAAAAAA…………Abu da INSAF..!!

Ali : Hg ni biaq btoi…cmna bleh jd cmni..???

Abu : Ntah la..ak da malas la nk enjoy2 lgi..da rsa x best da…

Ali : Hahahaha…ni skill lama ni…sja ja nk wat lwak tghari buta cmni..OK2..mlm ni kta p lpak ngn Sally & awek hg y cun lgi sexy tu..

Abu :Mlas la… Ak da clash da ngn awek ak tu…

Ali : Haaaaa…apa kna ngn hg ni..?? hiiiiii


Ali pulang ngn kuciwa..best fren dia berubah…. Mlm 2 Ali pgi enjoy ngn Sally tnpa Abu...tpi mmg x best klu xda Abu mmg lain..x best..!! Sally ckp.. “ apa kena la ngn Abu ni..da sebulan da x lpak kt sni tau”


Tiap2 hari Ali akn pujuk Abu pgi enjoy ngn dia…

Ali : Woi..hg nk p mana..?? jom la mlm ni..x best la xda hg…

Abu : Kan ak da ckp..ak xmau la..ak nk p msjid ni..jom la..

Ali : Ish xmau ak..!!jom la woi mlm ni..da lma x enjoy2 ngn hg ni.

Abu : Hmm..hg ingt x dlu kcik2 kta slalu p msjid sma2..da lma kta x p msjid sma2…

Ali : laaa…ok la..jom ak ikut tp mlm ni hg mst ikut ak…

Abu hnya tersenyum……….

Pas2, Ali & Abu nek moto masing2 ke masjid..dalam perjalanan ke masjid 2 rsa cm best ja, angin bertiup malu2…


TIBA-TIBA…….. “AABBUUUUUUUUU…”

Skkreeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttt….bOOMM…!!

Sebijik kreta hilg kwalan trus melanggar Abu...Abu tercampak jauh..

..Ali trus brek n lari laju2 ke Abu.. KeaDaan Abu parah..!!

Drah membuak2 kluar

Ali : Rlex Abu..ak bwak hg pgi hospital..

Abu : AAaa..aaa…Aliii.. Ak nk mntak maap… ba..banyak salah ak kt hg....ki..ki..kirim salam ak kt mak...bpak ak ngn kwan2 kta...ckp..ak...mntak maaf...

Ali : APA HG CKP NI..??!!! Dok diam2.. SAPA2 CPATLA TOLONG BWAK PGI HOSPITAL..!!!!!!!!!

Abu : aaa..aaaa.. Ali.... lpas ni hg..jgn la ingt2...psal bnda2 x elok y kta da...pnah buat… HG.. ii..ingat la msa2 ak a..a..ajak hg pgi masjid..msa2 kta... mengaji Al-Quran sama2 dlu..time..time..

Ali : ya2 ak paham..x pyah ckp da

Abu kumat-kamit mengucap syahadah…dia meninggal dunia di tmpat kejadian…

Xda apa y Ali bleh buat melainkan menangis….

OK… APA YANG AKAN TERJADI KEPADA ALI..??? ADAKAH DIA AKAN INSAF..???

Ak tgglkan persoalan ni utk hgpa smua..buat ending y hgpa suka sbb kta juga mgkin sama sja mcm Ali tp x pnah nk sedar2…

KEINSAFAN.. Perlu ke perkara cmni berlaku dlu pastu bru nk insaf…!!! Kta kna sntiasa ingt y ajal & maut x menunggu sapa2 pon… Alhamdullilah Abu sempat bertaubat tp klu yang eksiden 2 Ali...........................



Akhir kta..slalu la muhasabah diri…renung-renungkanlah


Jul 19, 2009

ALI & ABU : EpisoDe 2

6 tahun kemudian

Ali & Abu dah pon berumur 15 tahun…dalam umur remaja yang pnuh dgn rsa ingin mencoba nih, bnyak y mreka da pnah try..merokok,MELempang org,kna pelempang n mcam2 lg la..

Tp ada ada lg satu y mreka x pnah try iaitu BERCINTA @ BERPACARAN..


Pada suatu hari msa bdak 2 org ni tgh men bola ada sorg awek cun gila babas lalu kt tepi pdg..ternganga mulut Ali & Abu..

Tengah2 dok usha,Abu pn dapat idea cmna nk mengorat awek tu…


Abu : woi Ali..hg sepak la bola tu pgi dekat2 ngn awek tu..nnt ak p la kt dia konon2 nk amik bola..pas2 apa lgi,ak bwak kuar la smua ayt2 power ak..ahahahaha..

Ali : Fuh..cntek da plan hg tu..OK2

Ali pon sepak la bola tu dgn harapan bola 2 jtuh dekat2 dgn awek 2…blum sempat bola tu jtuh, Abu da berlari-lari ke awek 2 smbil tersengih….



Tiba-tiba…kelepek..boom keba boooommm..!!

Ntah cmna bola 2 bleh jtuh tepat atas kepala awek cun melecun tu..!!

Abu : hah..!! Adakah awk ok…??? (Bpak skema pnya ayat)

Dalam hati abu berkata, “ish3 cunnya awek ni..geram ak tengok, rsa cm nk gigit ja”

Awek : Ok kepala tengkorak hg..!! Mesti la x ok..sakit ni..bleh plak tny soklan bodo..!!


PAANNGG..!! hinggap la sebijik pelempang kt muka abu…Abu pn berlalu pgi dgn sdihnya mcm anjing bru lpas kna baling ngn kasut..



Kempunan la AbU..

Len plak crtanya ngn Ali..ditakdirkan Ali mendapat kputusan cemerlang dalam PMR..satu kmpg heboh..!!

Mna x hebohnya..Ali & Abu da dilabel sbg bdak jhat..tiba2 plak cmerlang plak dlm PMR..Abu pny result pon OK tp Ali pny lgi power smpai dpat twaran ke SEkolah Asrama Penuh..!!

Jd jantan terhangat di kmpg la Ali…Timah y dlunya jual mahal trus terpikat kt Ali..

X lma lpas 2 dan ntah cmna Abu berknalan ngn sorg awek y cun lgi sexy…!!Abu meng-introduce mmbr aweknya,Sally yg juga x kurang cun lgi sexy kpada Ali..


Ali trus memutuskan hubungan cintanya ngn Timah y ketika itu sdah mnjadi aweknya semata-mata utk bersama dgn Sally…

ISH3..ksian Timah..

AKAN BERSAMBUNG

OK la len kali ak smbg lgi crta ni..sbuk skit skrg ni..

Jul 15, 2009

ALI & ABU


Ali dan Abu merupakan 2 org bdak berumur 9 thun y tggl di sebuah kmpg…

Seperti kebiasaannya 2 org bdak ni akan pgi mengaji al-Quran pada stiap malam..


Tetapi satu malam ni berbeza dr malam2 yg len..Ustazah sruh Ali & Abu bca al-Quran last sekali wlaupon depa dtg awl sbb dok gatai sngt kacau Timah(bdak pmpuan pling cute dlam kmpg)..depa mmg da lma tgkap cintan kt Timah..


Ali & Abu abih mengaji pkul 10.30mlm…depa pn berjalan la blik ke rumah y jarakny lebih kurang 200 meter..rumah bdak 2 org ni dekat2 ja…Tapi siang td depa ada bersembang ngn Abg Seman;…

Abg Seman : eh hgpa 2 org ni p mengaji kt rumah Ustazah Zainab tiap2 malam kan..??

Ali : ya la..awat..??

Abg Seman : laaaa..hgpa x dngr crta ka..??

Abu : Crita pa abg..??


Abg Seman : Haaa..klu hgpa nk tau, kmpg kta ni ada hantu..!!

Abu : haaaaaahhh..??

Abg Seman : Btoi…dkat2 rumah ustazah zainab 2 kn ada rumah tinggal, rumah tu da lma org x duduk..kt situ la hantu tu dok lepak..!!

Ali : Ish abg ni biaq btoi..

Abg Seman : Betooooii…org kta POCONG..!! klu hgpa lalu rmah kosong 2 pas2 ada bau busuk,bek hgpa lariadik prempuan abg,Timah pn kna kacau smalam..dia y habaq kt abg..


Ali & Abu : Tak Bleh jd ni..Timah pn dia kcau..!!(marah gla babas nih)

Abu : xpa abg seman, pocong 2 x brani kcau kmi..kmi kn hero..!!

Abg Seman : hehehehe(gelak jahat)

Ok smbg blik....Ali & Abu on da way blik..Tiba la msanya depa lalu kt rumah kosong 2..

Tanpa diduga, Ali terhidu satu bau y sngt busuk..!! JENG….JENG….JENG..

“Abu, hg bau x..??busuk gila..” abu x jwab..ali tgok kiri kanan..Rpanya abu da lari lintang pukang meredah bendang@sawah padi kt sebelah kanan depa…. “Kurg ajaq abu, tggl ak..!!tggu..”

Gambar hiasan ja nih..

Depa lari sekuat ati tp bau busuk 2 cm mkin kuat..!!

Depa lari lg smpai la ke rumah..Ali trus msuk tido dalam ketakutan…



Keesokkan harinya;..

Ali : Bhaya btoi smlam..slamat x kna tgkp ngn pocong kan..

Abu : Haaaaahh…?? Hg kna kacau ngn pocong ka..? bla?

Ali : laaa..smlam tu y kta lari lpas blik mengaji…hg x bau ka?? Ada bau busuk gila smlam..ak rsa bau pocong 2 la…

Abu : OOOoooo…smlam 2 bkan bau pocong…2 ak laaa..ak makan udang masak petai byk sngt smpai skit perutAk terkentut..tu y bau busuk tu…

Ali : Abih 2 awt hg lari laju2 smlm..??

Abu : ya la..ak da x tahan sakit perut…

Ali : Tp msa kta lari pon ada bau busuk weh..

Abu : ya la..ak terkentut jgak msa kta lari 2..mmg da x tahan da 2…!!hehehehe

Ali : Hiiiii..kurg ajaq btoi abu nih..rsa cm nk sepak ja…!!(dalam hati)


Rpa-rpanya hantu mlam 2 adalah ABU..!! Terkekeh-kekeh Abg Seman gelak lpas dia tau crta bdak 2 org nih...

AKAN BERSAMBUNG...





Jul 8, 2009

Tragedi Stesen Bas

Assalamualaikum,..kali ni ak nk cerita satu al-kisah kt stesen bas PARIT BUNTAR..!!

Rabu 10/06/09, pkul 8.30pg ak pgi ke stesen bas utk beli tiket balik ke KUANTAN sbb ada keja kt UMP y blum ak setelkan…

Lpas beli tiket, ak pon lpak la skjap kt stesen bus tu...mmbr ak ada ajak usha wayang n lpak2 Penang..so ak tggu la depa smua dtg ke stesen bus 2…


Akan tatapi,..smasa ak tgh lpak2, tiba2 ada sorg minah duduk kt sbelah kiri ak...Ak terpandang peha dia y gebu..FUH..SEXY GLER..!!..pkai skirt..!! iSH3...ape ke halny dia dok sblah ak..? x sng ak dibuatny..

Ak buat xtau ja sbb msa 2 ak tgh sbuk men msg..Tiba2, minah sexy tu bersuara,”awak ni nak gi mne?”

Fulamak..!!suara dia sgguh unik..da la sexy, suara cm2 plak..

Ak pn lyan ja sembang ngn dia smbil men msg..


Ak dapat merasakan y org sekeliling asyik dok usha kami…mgkin depa jeles sbb minah sexy tu sembang ngn ak…hahaha(bangganya..)Ada la dlam 10 minit kami bersembang dan tercetus keinginan y amat tggi sekali utkku menatap wajah empunya suara y unik itu…ak pon toleh ke kiri nk tgok muka minah sexy tu…


TETAPI.....


AAAAAArrrrrGGGGGGGGhhhhhhhh….!!!! MAK NYAH rpanya..!!! tu la ayt y tersembur dr mulut ak..selamat x termuntah…

Adoyai..cmna la ak bleh terpedaya…knapa la ak x tgok muka dia dlu…Mmg lpas 2 seminggu ak jdi bhan gelak mmbr ak ..!!


Pas2,trus xda selera nk usha wayang..

Eh..apa kejadahny yg MAK NYAH tu buat kt PARIT BUNTAR…APA KEJADAHNYA SMUA INI..!!

ISH3, golongan ni dr hari ke hari makin bertambah..Ak bknnya anti ngn depa ni tp ak..XTAU la nk kta apa dah…


Da byk sngt ak tgok geng2 MAK NYAH@BAPUK@PONDAN...y pling sdih skali mmbr ak msa kcik pon ada y da transform jd MAK NYAH..

ADUUHH..Ntah la..mlas la ak nk pkir byk2 psal bnda nih..!! Buat serabut otak ja..

Smpai ke hari ni aku mimpi psal bnda nih...aaarrrggghhh..!!

Jul 3, 2009

Wallpaper



Hmmm..berpusu-pusu org mnge-tag ak(btoi ka ayt ni..blasah ja)
Mntak maap la klu ak x jwab tag hgpa tu..Kdg2 kemalasan menguasai diri ini..!
Tp tag dr cidi ni ak wat sbb sng ja...


1)[printscreen] *current* wallpaper -- jz a si
mple press of fn+prt sc
2)REASONS why do u like/adore/cherish d
dindingkertas ???
3)tag 10 people
4)titik




Kenapa..?? Sja la...nmpak chantek,berseri,lwa n mcm2 lg la so ak ltak la kat dinding kertas ak..


Sesiapa y nk try buat tag ni, silakan...

Inspirasi & Mesra..??


Ak dapat award..!!oh terharuny ak..cm besa award ni pon ada tagnya jugak... Terima kasih bebyk kepada MISS durian Runtuh sbb bg award ni kt ak






Diberi oleh MIsS Durian Runtuh
>letakkan logo award ini di blog anda.
> anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
-arep-sumber inspirasi nih
-ekyn-mmg sempoi
-cidit-peminat fanatik DORAEMON
-zudotasan-smart girl
-izzy caramiszy-cool blog
-pkcik dotblogspotdotkom-blog dia mmg best
-juliet-ceritera2 y best
-cikgu-pnuh inspirasi & iktibar..huhu
-FARHANI-mcm2 ada
-rOozu-blog bru y lawa

>pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui backlink dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.

>informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.{OK}

>berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

Kepada sapa2 y slalu lpak kat blog ak nih, award ni utk hgpa jgak...isk3 terharuny...trus menerus la lpak2 kt blog ak nih..!!