Dec 29, 2009

Suami Isteri La Plak

Assalamualaikum..ayuh kembali ke kuliah..yaaaaa ak da pulang ke UMP

OK nak sembang2 sikit, msa cuti aritu mmg byk kenduri kawen yg ak pgi..

TAhniah ak ucapkan kpada smua pengantin baru..SEmoga berbhagia shingga ke anak cucu(Ayat biasa utk pengantin baru ni..)


TETAPI utk bhagia shingga ke anak cucu ni bknnya senang..mcm2 halangan..ada yg snang, ada yg ssh

KAta org CINTA antara suami isteri selalunya akan berkurang dgn masa..btoi ka..??






X jgak kan..ada la sbb2nya kan..SALah satu sbbny ialah bila ada ciri2 or sifat2 yg x disukai antara suami isteri cm kt bwh ni

Ciri2 Suami yg x disukai Isteri :

1. EGO

- besa la laki ego tp kurg2kanla..tolak ansur tu pnting utk kesjahteraan rumah tgga..jgn asyik nak menang ja..cmna nak hepi klu cmtu..pndapat isteri kna trima jgak la kan..


2. MATA KERANJANG

- haaaiiiyyaa..da ada bini watpa nak usha pmpuan lain lg..?? AKAI ADA KA..?? USha isteri sndiri da la..halal da tu..


3. GARANG or BENGIS

- apa rsanya klu asyik kena marah ja..?? mstla x suka kan..nak dkat pon x rela U.. Cntohnya klu ada sekor anjing ganas tgh lpak2, brani ke kta nak dkat ngn dia...Sma la konsepnya kan, snggup ke sorg isteri nak idup ngn suami yg garang & bengis sampai ke tua... Bhya woo..silap skit kna marah pastu hinggap pelempang 2,3 bijik..haa amik hg.. ISH..mst fedup kan..cinta ke mana, syg pon ntah ke mana..


4. KASAR

- rlex la beb..kna la lembut2..cool skit..jgn gejoloh.. pmpuan skakan kelmbutan(klu ada yg ska kasar2 tu spesel kes kot..muahaha) ak pon x ska kasar2..x best la kan..skit woo..tp jgn la lembut cm mak nyah plak..mak pn x ska nyah..aauuww


5. LEMAH

- laki mstla gagah & kuat..isteri akan bgga & bertmbah sygny klu suami kuat..kuat x bermaksud bdan tu kuat n berotot2 tp KUAT IMAN, KUAT PERTAHANKAN ISTERI & RUMAHTANGGA, KUAT or TEGUH PENDIRIAN dan mcm2 kuat lg la.. tp KUAT MENIPU x ska jgak kan..senang kata kuat yg baik la..

hiasan ja..

Ciri2 Isteri yg x disukai Suami :

1. CEMBURU BUTA

- ISH3..x abih2 nak cemburu apa psal hah..?? Percayala akan kestiaan suami tu.. Klu asyik bruk sgka ja, suami tu jd bosan, meluat, geram & mcm2 lg la..ISH getik teman dibuatnye


2. SUKA MENDESAK & MEMINTA

- It's ok klu minta sesuatu dr suami tp jgn desak or minta mcm2 or yg bukan2... Kesian kt suami nak penuhi semua permintaan isteri..YG penting isteri kna pahami suami tu..jgn tau mintak ja..nak rantai la, nak gelang la, nak sofa la, nak almari baru la, nak shopping la,..haih pening..


3.MEMBEBEL

- ni besa la kan..sapa suka kena bebel..?? smua x suka kan..lg2 si suami..terasa cm dirinya x dihormati..haha


4. QUEEN CONTROL

- ni x bleh, itu x bleh..ska2 ati ja nak control..sptutnya KING yg control & berkuasa..haha..SBnrnya suami xdala nak berkuasa sgt..apa yg dia nak cuma hormat dirinya sbgai sorg suami.. Isteri pon watpa la nk control2..xda pekdahnya..taatla kpda suami krana slah satu cara yg mudah bg pmpuan utk masuk syurga adalah dgn mentaati suaminy...ttpi taat kpda suami yg menjalankan tggungjawab, bknnya suami dayus & x bertggungjwab..!!


5.SELEKEH

- haa..pnting ni..isteri kna la berhias skit utk suami..sdap mata memandang..muka x cntik xpa asalkan pandai bergaya..Xpon pkai seksi2 ke,da kawen ni xpa seksi2 utk suami jgak..kui3. Suami mst frust klu dia blik2 keja pastu isteri dia smbut ngn comot & selekehnya..lg la frust klu x smbut..tgok2 tgh tdo baik pnya kt sofa.. apa pny isteri daa..


ITUlah dia..kehangatan CINTA suci yg terjalin antara suami isteri mesti dikekalkan utk kebahagiaan sehingga ke akhir hayat.. So sntiasa tenang & pkir ngn bebaik & elakkan drpd bersikap buruk yg bleh jejaskan hubungan perkahwinan


Baik pnya ckp mcm org da kawen plak..hahaha

OK da abih..kta bertemu lg di waktu & hari yg lain..wooohhooo

Skali lg ak ucapkan tahniah kpda smua mmbr2 yg bru kawen & yg da lama kawen jgak..





21 comments:

sharamli said...

nampak gayanya memang ku xkawen la...

sem0 ciri2 yg laki xsuka aku ada weh..semua..bkn satu je tapi semua

ha3

imHepPie said...

ko pegi kenduri kawen ke ko yg kenduri hahaha...

sharamli..alamatnya aku kawen dlu la hahaa

sharamli said...

imHepPie..jgn menggatal b0leh?
sedaq diri tu sket..dah la belem0ih..muahaha

Kojack de Alloohaa said...

to sharamli & imheppie :
adoyai hgpa 2 org ni..gedik serta miang nak kawen ya..
nnt jmput ak..hahaha

+[mishyanikookoo]+ said...

ehem2..hg ni pndi mngate ak ckp2 psl knduri kawen..anda pn same..heh~

♥ p a n y ♥ said...

haha mak aku ckp kalo nk wish pengantin, jgn wish 'semoga berbahagia smpai ke anak cucu' but wish cmni 'semoga berbahgia sampai ke ahir hayat' heheh

eKyN said...

apa macam ump bro..?
sehat dak..haha
err aku kuat bebelkah??
alaa kalw xbebel nnti rindu lak..
betul weh..xcaye taye r atok nenek ko..orag2 tue..suami ni mmg xsuke bebel tlampau..tp sbnarnye suke gak kene bebel manje ngn wife dorg.
nmpak wife dorg amek berat..

Decorater [MisS N] said...

salam bro..long time no see...

cinta berkadar songsang ngan mase ea..maka: perempuan tak boleh membebel n takleh gak terlalu senyap...hihi,humor itu penting... barulah meriah umah tangga...anak2 pon ceria

Frodo Baggins said...

kesimpulannya ... aku akan kahwin n nak kawin ... wat ever pun teori yg ada !!! titik!


muahahahhahahahaha


>>_________<<


happy new year!!

Kojack de Alloohaa said...

to +[mishyanikookoo]+ :
hahaha..ni crta psal suami isteri la

to ♥ p a n y ♥ :
ooo..ok..nnt ak ckp cmtu la

to eKyN :
UMP ok ja sntiasa..
ah sdah..ada plak bebel manja..awt ak xpnah tau pon..aaaarrrggghhh

to Decorater [MisS N]:
haha..lbih kurg cmtu la bila da tua2 nnt kan.. Ok ak kna jd mat lawak la ya..hmm ok jgak tu

to Frodo Baggins :
amboi agak gedik disitu..hahaha
ni bkn teori la frodo oi..da terbukti pon..klu x caya rujuk kpd yg pakar..cntohnya cm ak ni..hahahahaha..lawak ja noo

sharamli said...

w0it..w0it..
kita p kenduri imheppie dua 0rg erk..erk..erk..hua3

sharamli said...

w0it..w0it..
kita p kenduri imheppie dua 0rg erk..erk..erk..hua3

y@n@ M!B said...

bila kenduri ko plak? \/(^_^)

Kojack de Alloohaa said...

to sharamli :
ok no hal la..hahaha

to y@n@ M!B :
ak lmbt lg..hg la...blaja da abih, keja pn sdah, tggu kawen ja kan..haaaaaa

twin warriors88 said...

abang kojek tunggu kite ke? ahhaha.. nnti aku nak ikot rombongan g melake k? huhu

puspawarna said...

besenye laa kan ase indah kawen 2 pudar bile daa lme kawen...
kalo der pon, beberape psg jerr yg romantika de amorr smpai tue...

aku mau itu...hihi

SasHa Lee said...

aku ingatkan ko nak kawen dah...ehehe..

Kojack de Alloohaa said...

to twin warriors88 :
rombongan melawat A FAMOSA..?? ok bebeh..haha

to puspawarna :
romantika de amor ya..?? hahaha

to SasHa Lee :
allaaa..bila tiba msanya ak kawen la..hohoho

AkuMuSiKmAlAyA said...

sejuk aty awek ko,bila baca ni..wakkakakaka

.millalara. said...

tidak setuju sama sekali ohh sbb bunda dan ayahnda semakin lama semakin chenta berkembang2.. sakit plak mata tgk aksi2 romantika mereka.. *sebenarnya jeles okeh*

Kojack de Alloohaa said...

to AkuMuSiKmAlAyA :
ak tlis entry ni nak bg hg sjuk ati la ASh..hehe

to .millalara. :
ya la..mmg ada yg cmtu sbbnya depa pandai communicate dan elakkan diri drpd bersikap cm ciri2 yg x disukai tu la..