Aug 19, 2009

TAK PERLU SEBAB

Disebabkan oleh permintaan rmai, aku akan bercerita ttg bnda2 y berkaitan ngn CINTA(wwooohhoo)

Sbnrnya x ramai pon..3 org ja y mntak..haha.. xpa2 tima kasih kpda IMA, APR n JEPON sbb bg cadangan n permintaan…eleh ckp je la hgpa nak mntak pndapat ak..hahahaha

Ok, ak rsa smua org da common ngn soklan “kenapa awak mencintai saya..??” Selalunya soklan ni golongan pmpuan suka tnya kpda golongan laki..

Honestly, ak agak kurg minat bila diajukan soklan cmni.. Utk menggamatkan lagi suasana, ak da sediakan satu crita utk hgpa smua…

SAMAD & TIPAH adalah pasangan y bru sja bertunang…Satu hari mreka pgi dating dari awal pagi smpai la ke ptg…Last2 stop skjap n lpak kt tepi tasik..depa pon sembang2 la smpai satu masa tu :

TIPAH : Mad, awak cintakan saye kan..?? nape ye..??

SAMAD : Err..ssh la nak ckp…err..xpa la y pnting sya cintakan awak..

TIPAH : Alllaaaa..xkan soklan tu pon ssh sngt nak jwab..klu cmni kte tgguh la kawen..

SAMAD : OK2..sya suka suara awak..merdu sgguh..suka tgok snyuman awk..bla..bla..blaa

Utk jaga hati si TIPAH, SAMAD jwab la jgak soklan tu

HAri berganti hari shingga hari sblum perkahwinan depa…NAmun sdah ditakdirkan TIPAH eksiden msa nak p beli tonggeng ayam kt pasar malam..

TIPAH cdera parah smpai koma…x tertahan air mata SAMAD mlihat keadaan TIPAH y x berdaya lalu berkata ,

TIPAH, saya sngt cintakan awak…msa awak tny knapa saya cintakan awak mmg sya x dpat jwb..

ITu smua kerana jikalau sya cintakan awak krana suara awak yang merdu maka skrg ni sya x bleh mencintai awk krana sya x dapat mendengar suara awk

Jikalau sya mencintai awak krana senyuman maka sya x bleh mencintai awak skrg krana awk x mmpu lgsg utk tersenyum.

So,..fahamila bhawa sya ikhlas mencintai awk x kira apa2 pon

TIPAH y masih dapat mendngr luahan rasa SAMAD trus mengalirkan air mata….

HAAaaa…..CInta y tulus x memerlukan sbb krana ia lahir dari HATI….!! KLu da syg perlu ke sbb..kdg2 bnda tu dtg cmtu ja

Contohnya la kan “kenapa dia menulis gna pen..?? sbb dia rsa cm nak tulis gna pen”

So sma la “knapa awak cintakan saya..?? sbb rsa cinta saya ni terlahir dgn sndirinya dr hati..(chewaahh)

So kpada pmpuan2 x pyah la ckp “eleh laki ni mulut ja mnis,tp…………….”

Laki bermulut manis sbb pmpuan jgak y nak cmtu..kan3

HMM..pkir-pkirlaa..CINTA Y IKHLAS DAN TULUS X MEMERLUKAN SBB

NI pandangan ak la..hgpa pny pndangan xtau la cmna kan..

ADOYAII..da mcm DR. LOVE da ak ni..hahahahah

25 comments:

dark said...

aku sokong..lalalaa..x semestinya benci bile kata x suka..x semestinya sayang bila kata sayang..hahahaha!! caya ah doktor cinta..walaweyhh!!

lumut said...

wah!!
aku sayang samad..
sbb cerite die neh wat aku tersentuh..
hmmm..

nak lelaki mcm samad...
mane la nak dpt..
hmmmm

sharamli said...

manis la sgt...

lizz said...

owh. ade gak org ask aku kenape sayang die/cinta die...im just jawab ..sebab Tuhan dah bukak kan ati nak sayang u :0)
hahaha

Apple Cute said...

yup setuju2..tiada reason if kita cintakan org tu...hohoho^-^

baizura said...

Fuiyooooooooo.......
Best la story hang.tersentuh jap.sokong apa hang cakap tu

iLhAm_bEcKs said...

lumut..
aku lah samad dalam cite nih..
kan kojek!!
hahaha

Kojack de Alloohaa said...

to dark :
tq..tq..hahaha..

to lumut :
allaa..berlambak2 laki cm samad tu..
sekilo 2 ringgit ja..haha

to sharamli :
heh..ye kot manis..

to lizz :
btol3..

Kojack de Alloohaa said...

to apple cute :
stuju..?? bgus2..

to baizura :
yaa..ak pon sokong apa y ak cakap tu..hehehe

to ilham becks :
hoh..?! Setau ak SAMAD tu ensem tp hang..hahaha

ok lumut, ni si AM ni laki cm SAMAD..x pyah cari2..dia dtg sndri

miEz haNeM said...

salam kojack:)
hehhe..bagi miez kan..cinta perlu sebab hanya bila kita beri dan harap pulangan yang sama:)

tapi, buat org2 yang ikhlas..cinta tak perlu jawapan..tak perlu soalan..tak perlu keliru..

cinta abadi pada PENCIPTA NAN SATU:)
SALAM RAMADHAN:)

miEz haNeM said...

salam kojack:)
hehhe..bagi miez kan..cinta perlu sebab hanya bila kita beri dan harap pulangan yang sama:)

tapi, buat org2 yang ikhlas..cinta tak perlu jawapan..tak perlu soalan..tak perlu keliru..

cinta abadi pada PENCIPTA NAN SATU:)
SALAM RAMADHAN:)

eKyN said...

walaweh~
aku suke aku suke...haha
tul r kojack...kalo da cinta or syang seseorng..mmg xde sbb spesifik aw..
eh leh tahan gak ko ni ek...
hahaha bagus r dr.cinta ni.
oye..kojack, doakn keslamatan n ksjhteraan aku ok..aku nk brangkat pulang pd kul 2 pagi ini..hehe

tata

asalamualaikum ;)

imHepPie said...

abes tipah camna skang...
kalo da innalillah..
aku booked dlu itu samad..

muahaha...

jepOnk said...

wah3....aku mntak skit jer, ko taram abih2.wakakaka..jiwang nak mampuih

alim sacred said...

tol tuh jack..

ikhlas tuh penting dlm brcinta..kalu stkt nk couple sbb sdp memandang baik xyah..ssh2

ijad said...

cinta itu buta..

Anonymous said...

agak terharu aku ngn keikhlasan SAMAD...

Kojack de Alloohaa said...

to miez hanem :
oh yaa..SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN

to ekyn :
ahaha..xpayah la pggil dr. cinta, geli la..haha

ya2..ak doakan hg selamat pulang berjumpa kuarga tersyg...waalaikumussalam

to imheppie :
ceh..nak kebas SAMAD ya..klu TIPAH mati, SAMAD membujang sampai tua..hahaha..melepas la hg

to jeponk :
oo..cmni ke eja nma hg..sori2 ak silap tulis..allaaa ok la tu..
hg jgak y nak jiwang2..hahaha..

weh knapa x bleh msuk blog hg..??

Kojack de Alloohaa said...

to alim sacred :
oohhoo alim..lama x dngr cta hg ni..
bgus alim..ak tau hg pencinta y setia dan ikhlas...hahahhahahahhaha

to ijad :
err..btol la kot..hehe

to xda nma :
tu la..si SAMAD tu mmg bgus..anak sapa la dia ni..

p a n y said...

hahaha kojack jiwangggg auwwwww

Kojack de Alloohaa said...

to pany :
ADDooii...skali skala ja pany oi..aauuwww..hahahahah

babymiLosh said...

aauuuchhhh... Dr Love la pulakkk... *kagum* hahahah ;p

Kojack de Alloohaa said...

to babymilosh :
hahaha..ngarut2 ja pon..

Decorater said...

waduh2..kagum bangat!pandai ya kamu bikin karangan chenta....

tp kan, nape aku lak yg salu disoal 'nape awak sayang saye?' oleh kaum mu Jack....
[kisah nih terjadi masa zaman mude2 dulu][now da insaf! mahu temui cinta sejati]

huhu,hakikatnye [laki][pompuan] lebey kurang je sifatnye lau ngah bercinta..

yg lebey menyedihkan..[laki suke duge pompuan] contoh? die gtau la bukak pose ngan pompuan len [tp katenye 'cume awak sorang je mutiara hati saya']...yerk, [laki] pon same suke bersandiwara....

jage ko Jack lau ko kutuk2 pompuan ag......[haha]

[cinta pompuan ag hebat]

Kojack de Alloohaa said...

to decorater :
ish..ngarut2 ja ni..x da la pndai sngt pon

hahaha..ntah la..mana ada ada ak kutuk pmpuan..ak tulis berdasarkan pengalaman ja..hehehehe