Aug 1, 2009

BABI..!!

BABI OH BABI KENAPA KAU SELESEMA OI..!!

H1N1 or SELESEMA BABi mmg da lama msuk MALAYSIA.. Dan akhirnya sampai jgak penyakit ni kt UMP…beberapa org disyaki positif..!!

UMP pon da jd cm kt negara2 ARAB ..rmai y pkai PURDAH termasukla LELAKI..!!Ok2..mksud ak topeng muka la..Yang paling x bleh blah..main bola pon pkai topeng..!!


So..utk mengelak wabak H1N1 ni jd lgi truk…pihak UMP mngisytiharkan CUTI selama smggu..YIIHHAA..ARRIBAA ANDRE..HASTALABISTA BEBEH..!!


Haa..2 suara org y srnok la bila dpt cuti tp ak x rsa sronok pon sbb lpas ni mst PACK GILA BABAS ngn assignment, tutor, kuliah, project n mcm2 lgi la..adoiii



Ni la dia babi-babi 2..rlek ja bleh men bola lgi..BLASAH KANG!!


ADooOOOiiii….babi yang selesema, manusia jgak y susah hahaha… Mana la plak asalnya H1N1 ni..dari BABI-BABI SEDUNIA KAH..??? ARRGGGGHHhh..geramnya ak..

Tp kan, ada sorg minah y bru ak knal bulan lepas ckp kt ak cmni..

“ x payah la ko nk geram2 or tercari2 plak dr mana dtgnya selesema babi nih…anggap la ini sebagai peringatan drpd ALLAH s.w.t kepada seluruh umat manusia”


Btoi la apa y dia cakap 2 kan..so..beringt2la kita...

25 comments:

taz said...

kesian babi2 tu dipersalahkan.haha

alim sacred said...

o yea~ cuti sminggu~

.o r k e d. said...

best nye cuti.uia x cuti pown w'pun da rmai kne ):

MiszMama@Haslinda said...

babi ni memang binatng pemalu..kalu ape2 yang melibatkan die, terus gune name samaran cam H1N1, khinzir, pastu ape lagi yek..

Anonymous said...

wah3...best nye dapat cuti seminggu

dark said...

gamba tu kat padang ump ke?hahahahahahahahahahahahaha!!
salam..

Kojack de Alloohaa said...

to taz :
ya2..kesian..haha

to alim sacred :
oh yeah

to orked :
woowwooo..da rmai kena tp x cuti..?
bhaya nih..slamatkan diri anda..huuaarrgghh

Kojack de Alloohaa said...

to MiszMama@Haslinda :
ha'ah la..kerbau pendek..JE n mcm2 lg la

to xda nma :
ya2..best kot..haha

to dark :
kepala tengkorak hg pdg UMP..!!
hahahaha...salam

eKyN said...

hah tol r tu...mmg sronok cuti skang
xsronok kang da naik cuti...xmacam pack gler lak klas kan..
aku yg sememangnye ade klas malam tuk 3 hari smggu ni mngkin akan mnjadi 5 hari smnggu...adoyai....harap tak r..

skang da jadi nme baru..influnza A, coz virus tu skang d sebarkan oleh manusia...babi tu da lame..
apepon ni r mase kite punye iman ni leh dkatekan manusia beriman atau skadar ckp je...
apepon setiap perkara yg berlaku..
ade hikmahnya..ALLAH xkan mnjadikan sesuatu itu sia2..

p/s : wah da cam leh jd 1 ntry lak aku bebel...haha.sory ye..;)

lumut said...

wahh bestnye cuti seminggu!!!da start cuti ker??hehe..

cian babi..comel gak kengkadang...haha

lizz said...

kadang2 sian ngn babi2 ni.sllu dipersalahkan.uhuhuh. tp, nape byk uni dah cuti tp UTM x???Dgr cite ade je yg dah kene h1n1 tp kalis...hampeh

Anonymous said...

hahaha babi pnye psal!
jek,,dtg la umah aku de knduri ahad nie

>USEN

baizura said...

UMP pun cuti gak ker??haha,,nasib la aku dah abis blaja.kalau tak part cuti tu la yang paling best!

ijad said...

ump kat gambang tu ke...bila nak pindah ke kuala pahang ya...

Kojack de Alloohaa said...

to ekyn :
ya2..ak stuju ngn hg..
xpa ekyn..tulisla byk mna pon..hahaha

to lumut :
cuti dr 1-9 OGOS..
apa..?? comel..?? aaaaaarrrrggghhhh

to lizz :
maybe kt UTM bleh control lg kot..hehehehe

Kojack de Alloohaa said...

to USEN :
ak x blik la..ak lpak PAHANG jgak..weh x bleh wat kenduri nnt jgkit H1N1..hahahaha

to baizura :
yaaa..UMP cuti..oo da abih blja rpanya..AKAK BAIZURA la kan..hehehe

to ijad :
fakulti mechanical n fakulti elektrik..pindah scara berperingkat

imHepPie said...

huhuuu...
bkn ke pnyakit tuh dri mnusia tpi dsebarkan b**i tuh..
ntahla xsure gak info neh...

apepon..adala hikmahnya tuh...huuu

babymiLosh said...

ini nggak fair!

ukm x choti pon... ramai ja yg saspek.. tmasuk rumetku.. haishhhh!

Anonymous said...

aq rse khinzir memg sntiase selsema coz idon die sntiase berair kan3...eeeeeeeeeeeeeee

some people mrah ble sbot selesema babi...diorg nk kte sbot h1n1 gak

dark said...

bile segerombolan babi 1 family jalan2 sesama, mesti anak2 babi yang kat belakang tu jalan tunduk2..pasal anak2 babi tu malu mak bapak die babi..hahahahaha!!

Kojack de Alloohaa said...

to imheppie :
haaahh..??!! yaka..??

yaa..mmg ada hikmahnya

to babymilosh :
hahaha..itu x dapek den nak nolong

to anonymous :
haha..btol jgak 2..
oh yaka ada org marah..hmm ak rsa ak paham..hehe

to dark :
mana hg tau dia malu..??
ntah2 leher dia tergeliat ke bawah or maybe dia dilahirkan cacat ngn kpla teleng ke bawah..
hahahahaha
ya2..ak da pnah dngr teka-teki nih

Jard The Great said...

uish.. tp kita kena tuntut ilmu gak.. asal penyakit neh.. so baru kita tau camner nak wat langkah2 berjaga-jaga...

smpi bila kita tak jadi masyarakat berilmu kan?? ehehe.. melalut jap sini k.. salam singgah

Kojack de Alloohaa said...

to jard the great :
ha'ah la..btoi jgak 2..

mmg kta redha ngn ujian y Allah bg tp perlu usaha utk mghadapi ujian tu...yaa..haha

HuDa a.k.a PisTia said...

comey la gamba tu..hakhakhak

Kojack de Alloohaa said...

haahh..?!! comey..?? eeeee..geli ak tgok..haha